Samenwerking Stichting LNP en Stichting Gateway Nieuwbouw

Nieuwbouwkoppeling zorgt voor betrouwbaar en actueel aanbod op Funda

Voorburg, 05 maart – Stichting Landelijk Nieuwbouw Portaal (LNP) en Stichting Gateway Nieuwbouw hebben een koppeling gerealiseerd die het automatisch binnenhalen en doorplaatsen van nieuwbouwdata door NVM-Makelaars mogelijk maakt. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van de branche in vervulling om informatie over nieuwbouwwoningen snel, volledig en actueel aan te kunnen bieden op Funda.

Tot op heden bestond een dergelijke koppeling tussen de niki-database – hierin worden zo’n 70% van de nieuwbouwprojecten van meer dan 100 ontwikkelaars beheerd – en woningportaal Funda slechts gedeeltelijk. Dit had tot gevolg dat de meeste NVM-makelaars alle gegevens twee keer moest invoeren. Dankzij de nieuwe verbinding ‘Gateway Nieuwbouw’, dat de functie heeft van technisch tussenstation, behoort dat tot het verleden. Rob van der Schoot van LNP: “Alle data kunnen nu met één druk op de knop vanuit niki worden binnen gehaald in de kantooromgeving van de makelaar en vervolgens rechtstreeks en geautomatiseerd door hem worden doorgezet naar Funda. Dat scheelt de makelaar geweldig veel tijd.”

Naast het ontzorgen en ontlasten van de NVM-makelaar heeft Gateway Nieuwbouw vooral tot doel de consument op Funda optimaal te informeren over te koop staande nieuwbouwhuizen. “Met de totstandkoming van de koppeling wordt niet alleen de snelheid waarmee informatie over nieuwbouwwoningen beschikbaar wordt gesteld vergroot”, aldus Van der Schoot, “het verbetert ook de betrouwbaarheid, volledigheid en zichtbaarheid van het nieuwbouwaanbod. De koppeling tussen de niki-database en Gateway Nieuwbouw is daarmee een groot voordeel voor zowel de makelaar als de consument.”

Stichting Landelijk Nieuwbouw Portaal is een samenwerkingsverband van projectontwikkelaars, ontwikkelende bouwers, corporaties, beleggers en gemeenten en is beheerder van de niki-database, de meeste uitgebreide en betrouwbare database van nieuwbouwwoningen in Nederland. Stichting Gateway Nieuwbouw is de initiatiefnemer van Gateway Nieuwbouw en bestaat uit een samenwerking tussen Bouwfonds Ontwikkeling, Realworks, Goes & Roos en Yes-Co.